duminică, 17 mai 2009

Locul 3, Cristi Faur, 2005



Locul 3. Eurovision 2005. Piesa lui Cristi Faur, cintata de Luminita Anghel si Sistem. Asta este cea mai buna performanta a Romaniei. Si ma indoiesc ca o sa se poata mai bine. Multi spun ca Romania ramine la coada clasamentului, pentru ca nu ne voteaza vecinii. Siiiigur! Daca am avea o piesa beton, sunt sigura ca ar intoarce toata lumea privirea. Nu spun ca piesa lui Duta nu a fost buna, nici ca Elena Gheorghe nu stie meserie, DAR, la ce am vazut aseara pe scena de la Moscova...suntem departe!!!
Mi-au placut moldovenii ca au cintat in romaneste. Dar, cel mai mult mi-a placut spectacolul. O portie zdravana de hipnoza ruseasca.
La anu, iar o luam de la capat.
Poate ca micul Moga Mozart va reusi de data asta, intre doua reclame si un imn turistic ( penibil ), sa dea ctrl.c- ctrl.v de pe net, sa mai iasa un pic scandal, sa vina fetele de la indigo si de ce nu, fetele cikiiii, sa se aleaga o piesa cumsecade, care sa nu supere pe nimeni si sa trecem de semifinala europeana. Cit despre finala, vorba lui Dan Puric: Sa vedem care e mai prost ca mine!

PS. L-am intrebat pe Cristi Faur de ce nu mai concureaza, ca alti compozitori, care merg, an de an, si se dau cu capul de claviatura la Eurovisionul romanesc. Mi-a spus ca pina nu stie ca va putea sa depaseasca performanta de acum 4 ani, sta pe fundul lui. E vorba de bun simt. Si de incapacitatea unora, in acest caz de origine ardeleneasca, de a face compromisuri. Chiar si de amorul artei.

13 comentarii:

  1. Prezenta scenica lipsa! Eu asta am simtit cand am vazut-o pe Elena pe scena. Era putin cu scutecul neschimbat, iar coregrafia imi aduce aminte de Surprize Surprize, in cel mai bun caz. Baiatul ala din Norvegia a fost chiar simpatic, a facut el pe actorul nitel, aia 3 cu tumbele au fost senzationali, iar domnitele in roz foarte misto puse in scena. Eu zic ca d-asta a castigat Norvegia, ca a meritat, nu a vandut niciun fals.

    RăspundețiȘtergere
  2. L-as intreba pe Cristi Faur...acelasi lucru! De ce nu mai concureaza? Hai sa mai faca un efort in 2010...il rog mult!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ritchiu- mie sincer mi-a placut pisi din islanda. Si englezoaica:)

    Tudor- da,da. Sa facem o petitie on line pate asa concureaza faur. Eu cred ca el asteapta sa ma ofer eu ca solista:)))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. englezoaica mi-a placut si mie. si ea si pisi din islanda le aveau pe voci nu gluma, dar prefer vocea + şoul de rigoare. de exemplu...sa-i traiasca mama lu fata aia din ucraina ca l-a cam facut pe şou. vocea putin dogita, parca, dar la filme porno nu conteaza replicile :D

    RăspundețiȘtergere
  5. ma scuzati, eu am lipsit de la eurovision. eram intr-un club si dansam pe piese care nu au concurat vreodata la eurovision si totusi, au facut istorie. pe mine, concursul asta ma lasa rece :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Fifi, m-ai convins! Merg la Eurovision! :P
    I love you baby!

    RăspundețiȘtergere
  7. nadina- nu spun ca sunt u facn al concursului, dar chiar ai ce vedea, generatia britney care esti!!!

    faur- sa vedem, sa vedem!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Io mărturisesc că mă cam uit la eurovisioanele astea. Şi de fiecare dată mă întreb de ce suntem mereu împotriva "trendului"... Mie mi se pare clar că dacă un gen de muzică a avut succes anul trecut, anul ăsta ne trebuie altceva. Dar nu, la noi se votează în permanenţă piesele în genul celor care au fost în fruntea listei cu un an înainte... GREŞIT ! Părerea mea..
    Altfel, jos pălăria pentru spectacolul pus în scenă de ruşi ! Nu ştiu când o să mai avem parte de aşa ceva...
    A ! Să nu uităm piesele... A Norvegiei drăguţică, uşurică, comercială, exact ce trebuie pentru genul ăsta de concurs, yic eu. Adica, eu am fost mereu de părere că un concurs de genul ăsta ar trebui câştigat de o piesă pe care a doua zi dimineaţa să o poţi fredona lejer. Şi "Fairytale" mi-a rămas în cap, chiar dacă nu a fost preferata mea. Mie mi-a plăcut de exemplu piesa Estoniei, deşi mi se pare prea pretenţioasă pentru Eurovision. Ca să nu mai zic de Patricia Kaas. Are dreptate Bogdana, era din alt film. Mult prea rafinată pentru concursul ăsta. Şi eu n-aş fi trimis Serbia acasă, de exemplu. Monicăi mele i-a plăcut la nebunie piesa, şi acum dansează pe ea. Şi n-aş fi trimis în finală Armenia de exemplu. Mie piesa aia nu mi-a zis nimic, nu c-ar fi singura... Şi câte puncte a luat la final...
    Dar asta e o chestie care ţine de gusturi...
    Aştept cu interes o sclipire şi la noi !
    Faur, ai legătura ! ;o)

    RăspundețiȘtergere
  9. bursu - sa vedem ce face faur la anu. daca face:)

    RăspundețiȘtergere
  10. auzi, ma gandesc ca poate am mai fi inregistrat un scor bun, daca acum vreo doi ani parca, se ducea Loredana la eurovision... parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Crezi? Loredana a concurat in anul in care luminita a luat cu let me try locul 3.:)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Preiau legatura azi la 23:45 in direct la prietenul vostru Dan Capatos ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. da, da. M-am uitat si m-am enervat ca nu te lasau sa vorbesti!

    RăspundețiȘtergere