joi, 24 iunie 2010

Sanda şi lupta ei împotriva cancerului de col uterin

Acum 4 ani, înaintea nunţii mele, mă suna Sanda." Fetiţă, nu pot sa vin mâine la nuntă. Am o problemă de sănătate şi nu pot să viu. E grav? Nu e foarte grav, o sa treacă, dar trebuie să fac un tratament greu si n-am cum să vin la nuntă, nu rezist fizic."

Nu mi-a spus atunci despre ce e vorba, a făcut-o mult mai târziu. Probabil nu a vrut să umbrească o zi atât de importantă pentru mine. Nu m-a sunat plângând niciodată, mereu îmi spunea: o să treacă, o să mă vindec, o să fie bine!

Acum, Sanda a pornit o nouă campanie. Au mai fost campanii in Romania pe tema cancerului de col uterin. Nu mi-a rămas niciuna in minte. Pentru că niciuna nu a fost făcută de oameni care să fi trecut prin asta. Nu vreau să scriu aici câţi bani au luat mari jurnalişti ai vremii pentru a convinge femeile prin reportaje, campanii etc. să meargă la control, să îşi facă testul Papanicolau.

Aveti aici primul material, primul episod din campania Sandei. Nu se bate cu pumnul in piept : " In cea mai mare parte e meritul acestor femei fabuloase care au avut incredere ca voi spune povestile lor asa cum trebuie. Fara lacrimi si suspine, fara patetisme. Promovam viata si bucuria de a trai, nu vrem sa stoarcem lacrimi" .

http://accesdirect.antena1.ro/special/Sanda-Nicola-cum-a-invins-cancerul_2115.html

p.s. Sanda e prietena mea:) E freelancer, mare păcat că niciun jurnal de ştiri din România nu poate pune mâna pe ea....

Un comentariu:

  1. Multa sanatate Sandei! O cunosc de mult timp, din Iasi..la fel si pe sotul ei. Sper sa depaseasca cu bine aceste momente dificile!
    Prietenii sunt langa ei (si suntem cativa...)

    RăspundețiȘtergere