miercuri, 25 februarie 2009

Cumpăr linişte

După 5 ani de bucureşti, am ajuns la concluzia Mariei Coman: linişte ai numai in mijlocul pădurii. Da şi acolo, te trezeşti că apare unul cu casetofonu pe umăr.

Cunosc foarte puţini oameni care se bucură de linişte. Liniştea adevărată. Dacă stai la bloc ai toate şansele să intri in cartea recordurilor cu o după amiază pefect silenţioasă şi recunosc că visez cu ochii deschişi la o telecomandă cu care să-mi pot da vecinii pe MUTE.

Ii suport cu greu, pentru că obiceiurile lor sunt criminale:

- ora 7.00: scutură pături şi covoare pe geam
- ora 8.00 : încep să se certe
- ora 8.30: trezesc copilul care începe turul apartamentului. Nu oboseste usor. Nu are cum. pentru că nu îl scot deloc din casă
- ora 11.00: trag o mică repriză de fotbal în casă. Păi unde?
- ora 13.00 : se trezeşte unul dintre ei (ca sunt 5) si incepe să cânte. Reporteriu fix, zi de zi: maneaua tristă. Cea mai tristă. Îţi vine să rupi cămaşa de pe tine. Trece repede, maxim 15 minute.

PAUZĂ :2 ore. Doarme copilul. dar stati linistiti. E ora la care se trezesc vecinii de sub mine. Au o obsesie: HI.Q. Prima componentza, cu Dana Nalbaru :)

- ora 16.00 : vine stăpânul casei. Se înfinge în maneaua de pe calculator. Direct!
- ora 17.00: începe emisiunea lor preferată: Acces Direct. Acuma, depinde de noroc: dacă e fără manele în desfăşurător (cam greu), ascultăm la volum mediu. Dacă emisiunea e cu sorinei,liviusori si altii care mor de jale în boxe, ştie toată lumea. Tot blocul.
- după ce se termină emisiunea preferată, începem programul de la capăt:covoare, copil, bătaie,plâns etc.

Programul suferă modificări uşoare în weekend , cînd aspiră parchetul. La 8 dimineaţa. Evident, anumite ore se decalează.

Sunt zile în care îi ignor. Sunt zile când îmi vine să mă duc să le dau foc la uşă. Sau să îi sugrum. Sau să le pun Manowar la maxim şi să plec de acasă. Vreo 2 zile.

Acum e mai greu. Stau aproape tot timpul acasă si urmăresc programul pas cu pas. Si ma gindesc cu groază ce o să fac când o să o aduc pe Maria acasă. Tatăl ei sugerează să îi punem o lavalieră şi să lipim boxele tavan. Când plânge, evident...

Alte sugestii?

2 comentarii:

  1. ok. inteleg de ce razi de inconvenientele mele de la casa :)

    mie mi-a placut aia cu "reporteriu" fix zi de zi. deformatie profesionala. degetele tale refuza sa scrie alte cuvinte :P

    RăspundețiȘtergere
  2. :))))

    Nu mai fa misto. Asteptam solutii de la tine, nu persiflari!

    RăspundețiȘtergere