marți, 31 martie 2009

Mare atenţie la prieteni

Dacă aveţi dureri de spate, vă sugerez să vă consultaţi lista de prieteni. De acolo poate să vină.

Azi am aflat că un om pe care eu îl preţuiam din tot sufletul, în ciuda avertismentelor celor din jur, nu dă doi bani pe mine. Crede că îl folosesc, că îmi bat joc, că abuzez etc. Am aflat, de la alţii evident, că are o mare problemă cu mine. Mie, in fata, cind am intrebat daca e totul ok, nu mi-a spus nimic. Ba mai mult, mi-a dat un mesaj. Ba nu, doua mesaje: stai linistita, e totul ok. Si am stat. Mare prostie.

Un om pe care eu l-am ajutat in diferite momente, mai mult sau mai putin grele, un om care a venit in casa mea, cu care am pierdut nopti la povesti, vorbind despre rautatea lumii. Cand am aflat ca o sa am un copil, a fost printre primii pe care i-am sunat. Ne-am bucurat impreuna de primele poze cu Maria in burtica.

Acum 2 ani, cineva mi-a tradat increderea. Urat de tot. Si am suferit. Ca un caine. Desi acel cineva nu imi era prieten. Acum e mai rau. Pentru ca durerea de spate e puternica, mai ales cind nu te astepti.

Cand eram mai tanara, nu o intelegeam pe mama de ce nu are prietene. Are si ea vreo doua, da nu e prietenie din aia pe viata si pe moarte. Ii reprosam: de ce nu te intilnesti cu x si cu y? Mi-a spus: o sa vina o zi in care o sa iti dai seama ca e mai bine fara. Nu a venit ziua aia.

A venit ziua in care am mai taiat pe cineva de pe lista. Va sfatuiesc sa va faceti curatenie in lista, ca sa nu patiti ca mine.

20 de comentarii:

  1. te inteleg perfect...aceeasi problema am avut-o si eu cu mama mea. avea o singura prietena. aceeasi intrebare o puneam si eu, iar ea imi raspundea: o sa vezi tu! Prietena ei a ramas singura mea mostenire de la mama. acum este prietena mea, nu e de seama mea - dar... in lipsa :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite d'aia lista mea e tare scurta .
    Sorry, stiu cat e de dureros.

    RăspundețiȘtergere
  3. teo - sunt asa de suparata. Nu imi vine sa cred.

    RăspundețiȘtergere
  4. Roxana - intelepciunea mamei...am sa pretuiesc mai mult de acum!

    RăspundețiȘtergere
  5. lala - sa nu traiesti cu senzatia ca era vreo lista lunga. nici nu arata a lista. Si totusi am patit-o. peste bot direct mi-am luat-o, ca ultima proasta. O sa ma invat cindva?

    RăspundețiȘtergere
  6. La cum te cunosc eu... niciodata !
    Asa cum n-o sa ma invat nici eu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai mah bursule, ce sa facem? da si tu o solutie ca eu de cind ma stiu numa tzepe imi iau. Si de cind am venit in Bucuresti...e de 10 ori mai grav!

    RăspundețiȘtergere
  8. N-am solutii nici pentru mine, asta-i problema... :( Ca daca aveam... probabil as fi avut si io parte de mai putine tristeti...
    Pentru consolare, iei Mariuca in brate, iti lipesti nasu' de gatutzul ei si cand o sa simti ce frumos miroase iti trec toate ! :o)

    RăspundețiȘtergere
  9. nu o sa te inveti minte. eu m-am ars de cateva ori dar nu vreau sa privesc pe nimeni cu suspiciune. suporti lovitura si mergi mai departe :)

    RăspundețiȘtergere
  10. gata, am aflat si eu...

    ce sa spun? ca mi-au tras-o prietenii cei mai apropiati? ca m-au lucrat pe la spate?

    ca acum daca e sa chem pe cineva din partea mea la botez (in afara de parinti, of course), lista mea cuprinde o singura persoana????

    ca odata ce spui lucrurilor pe nume, si nu mai rabzi ca o proasta, toata lumea iti intoarce spatele?

    ca in momentul de fata, cele mai apropiate persoane imi sunteti voi? uita-te in blogroll-ul meu si acolo o sa vezi toate persoanele cu care vorbesc eu (se excepta iubitul si parintii, again). asta e lumea mea... trist? nu stiu

    ce stiu e ca decat cu prieteni cum am avut eu, mai bine singura pe lume...

    si te mai intrebi de unde atat cinism si rautate uneori... autoaparare, frate!

    RăspundețiȘtergere
  11. bursu - vorba Bogdanei: copiii sunt panaceu universal:)

    nadina - gindesti ca o ardeleanca:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Bogdana - treaba e ca eu sunt brasoveanca. Si la noi, vorba unui ardelean, e putin diferit. Chiar nu ma asteptam sa imi fie atit de greu aici. Sunt de 5 ani la capitala si am avut atitea dezamagiri cit nu am avut in 30 de ani la Brasov. Iti multumesc consolare. Credeam ca sutn singura in situatie...

    RăspundețiȘtergere
  13. io-s jumate din cluj... sunt crescuta cu principiile si valorile de acolo.. asa ca te inteleg, si iti inteleg frustrarea si sentimentul de neputinta...

    desi nu mi-e rusine nici cu cei de pe acolo... ca al meu tata si-a luat-o de la propriul frate... deci nu ma mai mira nimic... nimic, nimic...

    RăspundețiȘtergere
  14. Fifi - din păcate ai dreptate. Mare.
    Părerea mea e că nu suntem în stare să ne bucurăm de fericirea altora, noi ca nație, nu știu ce naiba ne mână să fim atât de răi, meschini, invidioși. Parcă la alții n-am văzut atâta "să moară capra vecinului" ... Și eu am pierdut prieteni, mulți din perspectiva că lista era scurtă, vorba ta.
    Mai ales după ce am devenit mamă.
    Asta e. Îmi rămâne familia.
    Și blogosfera. :))))))

    RăspundețiȘtergere
  15. Bogdana - si eu spun de fiecare data ca nu ma mai mira nimic,nimic. Si iar mi-o iau!


    Alina - o colega de a mea mi-a spus cind am ramas gravida ca o sa vad eu dupa ce nasc ce faze o sa imi faca oamenii. Sa nu ma astept la intelegere, bucurie si suport. Noroc ca am un barbat bun care ar muta si muntii pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Fifi...o să te ţină mult această supărare. La cum te cunosc, atât de puţin cât te cunosc, te vei frământa mult timp...Şi oricine, orice ţi-ar spune despre asta...nu o să reuşească să te facă să te simţi mai bine.
    Ştii care este cea mai mare satisfacţie în astfel de situaţii? Să te întâlneşti cu persoana respectivă şi să-i zâmbeşti. Şi, din vorbe, să-l faci să înţeleagă că tu ştii ce crede despre tine. Şi să termini tot cu un zâmbet! Şi să închei definitiv.
    Mie mi-a ieşit.

    RăspundețiȘtergere
  17. De incheiat...am incheiat definitv. Nu are sens sa stau la explicatii. Ca nu am cu cine. Stau si ma cert si am explicatii, daca in ruma unei discutii rezolv ceva. Aici nu e cazul...Asa ca see you never si gata! Dumnezeu e sus si vede. Eu am constiinta curata.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cand ai zis "see you never"..m-am zburlit si m-am gandit" pe mine?" :::))

    RăspundețiȘtergere